Trots niet te spreken over besluit lokale omroep
In de besluitvormende vergadering van 30 juni stond de aanwijzing van de lokale omroep op de agenda van de gemeenteraad. De gemeenteraad werd gevraagd om een voorkeur uit te spreken. Er hadden zich hiervoor twee partijen aangemeld.
Trots heeft in eerdere vergaderingen al duidelijk gemaakt dat het een lastige keuze is. Het is kiezen tussen twee goeden. Echter wilde Trots wel een keuze maken. Zeker als het gaat om de lokale omroep voor je eigen gemeente.
Om een voorkeur te kunnen uitspreken waren er twee amendementen nodig. Beide met een andere voorkeur. Trots diende deze twee in, aangezien de fractie al had aangegeven gesplitst te zullen gaan stemmen. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat er nog een amendement was om geen voorkeur uit te spreken. De fracties van D66 diende deze in.
Uiteindelijk was er genoeg steun in de gemeenteraad om geen voorkeur uit te spreken. Trots is hier nog steeds niet over te spreken. Het is bizar dat je als gemeenteraad geen keuze durft te maken over wie de lokale omroep wordt in je eigen gemeente. Ook is Trots niet te spreken over de draai van een aantal fracties. Eerst aangeven dat je een keuze wilt maken, maar toch voor de mogelijkheid stemmen om geen keuze te maken. Onbegrijpelijk.
Het Commissariaat voor de Media zal nu uiteindelijk een keuze maken wie de lokale omroep wordt voor de komende 5 jaar. Dit wordt bijna altijd de zittende lokale omroep. Hiermee heeft de gemeenteraad dus eigenlijk toch gekozen.